Lesaanbod

Lesprogramma’s voor diverse vormen van slagwerk worden vakkundig gedoceerd vanuit zeer compleet uitgeruste studio’s, op verschillende plaatsen in de regio. Het professionele instrumentarium bestaat uit speelklare drumsets, diverse percussie-instrumenten, djembé’s en ook klassiek slagwerk zoals marimba’s, vibrafoon en xylofoon. Lessen zijn er op alle niveaus, van hobby en ontspanning tot voorbereiding op het conservatorium.

Drums

Je krijgt individueel drumles waarin je samen met je docent de beginselen van het instrument leert. Het leren lezen van noten, ritmes leren, herkennen, spelen en toepassen met muziek. Drummen kan in elke stijl: pop, rock, latin of jazz. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden met betrekking tot techniekstudie, ritmische oefeningen en improvisatie. Ook kan er samen met de docent worden voorbereid op een vervolgopleiding of conservatorium.

Percussie / slagwerk

Zowel kinderen als volwassenen hebben de mogelijkheid kennis te maken met een breed scala aan percussie-instrumenten zoals de djembe, conga, bongo’s, repinique, shaker, etc. Naast het aanleren van de juiste techniek, is er aandacht voor de bijbehorende traditionele ritmiek en achtergrond van ieder instrument. Zowel individueel als in groepsverband.

Orkest / klassiek / melodisch slagwerk

Opleidingen voor kleine trom, timpani (pauken), melodisch slagwerk (marimba, xylofoon, vibrafoon) en multipercussion.

Lestijden

Er wordt maandag tot en met zaterdag les gegeven bij Rhythm Impact. Zodra je weet welk onderdeel bij je past kan er ook gekeken worden op welke dag, tijd en docent dit mogelijk is.

Maandag tot en met vrijdag
8.30u – 21.00u

Zaterdag
8.30u – 13.00u